sandwich
clock icon
25'

Σάντουιτς με τυρί, μπέικον κι αβγό

Υλικά

  • 4 ψωμάκια στρογγυλά ανοιγμένα στη μέση
  • 4 φέτες τυρί ένταμ ή κασέρι
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1-2 ντομάτες σε φέτες
  • 4 αβγά
  • μερικά φύλλα μαρουλιού
  • μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα λαχταριστό σάντουιτς όταν η ώρα του κυρίως γεύματος αργεί; Ιδού λοιπόν μια νόστιμη και γρήγορη πρόταση που μπορείτε να διαμορφώσετε ανάλογα με τα γούστα σας.

Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.
Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.
Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 3

Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.