Θαλασσινά πιτάκια που θα φτιάξετε πολύ γρήγορα, με σαρδέλες του κουτιού. Συνοδεύονται εξαιρετικά από λευκό κρασί και τσίπουρο.

Υλικά
- 2 συσκευασίες σαρδέλες σε λάδι, στραγγισμένες
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φινόκιο, σε λεπτές ροδέλες
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 4 φετούλες λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το φινόκιο για 1-2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Αλατίζετε. Αφαιρείτε το φινόκιο από το τηγάνι, ρίχνετε άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ντοματίνια με το σκόρδο για 1-2 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Αλατίζετε.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε προσεκτικά τα ντοματίνια, τις σαρδέλες, το φινόκιο, τη λιαστή ντομάτα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τις φέτες λεμονιού και τρεις κουταλιές ελαιόλαδο.Βήμα 3
Διπλώνετε κάθε φύλλο κρούστας στα δύο και μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο τους. Στρίβετε κάθε πουγκάκι να κλείσει, το λαδώνετε με πινέλο καλά και τα ακουμπάτε όλα σε λαδωμένο ταψί.Βήμα 4
Τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Τα σερβίρετε ζεστά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb