sardeles_anoigma

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

clock icon
20'

Σαρδέλες στον φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 λεμόνια, τον χυμό τους
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες , τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και τις ψήνουμε για περίπου 10΄.
Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες , τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και τις ψήνουμε για περίπου 10΄.

Βήμα 4

Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M