OliveMagazine

Scrambled eggs με σολομό πάνω σε τρίγωνα πιτάκια

Scrambled eggs με σολομό πάνω σε τρίγωνα πιτάκια

Μερίδες:για 12 πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν
  • 6 αβγά μεγάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 200γρ. σολομό καπνιστό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης και τη χωρίζετε σε έξι τρίγωνα τα οποία κόβετε στη μέση έτσι ώστε να πάρετε δώδεκα τρίγωνα συνολικά. Τα αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα αβγά: Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει και ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ρίχνετε το μίγμα στο τηγάνι με το καυτό βούτυρο και αφήνετε τα αβγά ακίνητα για 20 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια παίρνετε ξύλινη κουτάλα και αρχίζετε να ξύνετε το περιεχόμενο του τηγανιού από κάτω προς τα πάνω και να ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν τα αβγά.

Αραδιάζετε τα πιτάκια σε πιατέλα και πάνω στο κάθε τρίγωνο τοποθετείτε από μια γενναία κουταλιά scrambled eggs και κομματάκια από καπνιστό σολομό. Πασπαλίζετε με ξύσμα και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr