OliveMagazine

Sloppy joes με καρότο και κόκκινη πιπεριά

Sloppy joes με καρότο και κόκκινη πιπεριά

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1/2 κούπα πουρέ καρότου
  • 1/2 κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. της σούπας worcestershire sauce
  • 1 κούπα ζωμό βοδινού
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • 8 ψωμάκια για burger (ή ψωμάκια στρογγυλά χωρίς γλουτένη)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε (ή μαγειρεύετε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή το μούλτι.

Ρίχνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτετε τον κιμά και τον μαγειρεύετε (μέχρι να μη βλέπετε ροζ κομμάτια).

Ρίχνετε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον πελτέ, την Worcestershire sauce, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.

Ψήνετε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζετε με τον κιμά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr