Schnitzel se krousta apo paksimadi (2)
clock icon
35'

Σνίτσελ σε κρούστα παξιμαδιού Κυθήρων

Υλικά

  • 4 σνίτσελ χοιρινά
  • 150γρ. παξιμάδια Κυθήρων
  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • ½ κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Όποιο είδος παξιμαδιού και να χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο.

Αν νομίζετε ότι το σνίτσελ χρειάζεται χρόνο και κόπο, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για γρήγορο αλλά τέλειο αποτέλεσμα!

Αφήνετε τα σνίτσελ εκτός ψυγείου για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το μίγμα αλείφετε τα σνίτσελ με τα χέρια σας.
Θρυμματίζετε πολύ καλά τα παξιμάδια στο μούλτι και αδειάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια τα σνίτσελ.
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο όσο να καλύπτει τα σνίτσελ. Τα τηγανίζετε δύο-δύο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα βγάζετε με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα σνίτσελ όσο είναι ζεστά συνοδεύοντάς τα με πουρέ πατάτας και σαλάτα εποχής.
Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνετε τα σνίτσελ εκτός ψυγείου για 15 λεπτά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα ευρύχωρο μπολ και τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το μίγμα αλείφετε τα σνίτσελ με τα χέρια σας.

Βήμα 3

Θρυμματίζετε πολύ καλά τα παξιμάδια στο μούλτι και αδειάζετε σε ένα ρηχό πιάτο. Πανάρετε με τα θρυμματισμένα παξιμάδια τα σνίτσελ.

Βήμα 4

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τόσο ελαιόλαδο ή σπορέλαιο όσο να καλύπτει τα σνίτσελ. Τα τηγανίζετε δύο-δύο μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τα βγάζετε με μια τσιμπίδα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Σερβίρετε τα σνίτσελ όσο είναι ζεστά συνοδεύοντάς τα με πουρέ πατάτας και σαλάτα εποχής.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook