OliveMagazine

Σοκολατένια τερίνα με φουντούκια

Σοκολατένια τερίνα με φουντούκια

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:120
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 8 μπισκότα ολικής άλεσης τύπου digestive
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον
  • Για την κρέμα

  • 570 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 3 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 6 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι
  • 250 γρ. κουβερτούρα μαύρη σε κομματάκια
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το λικέρ και τις κουβερτούρες σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα λιώνουμε, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια να γίνουν σκόνη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη τη βάση και τα πλαϊνά μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ των 1.200 ml και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των μπισκότων με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο να σφίξει.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και πασπαλίζουμε με όλο σχεδόν το υπόλοιπο μείγμα φουντουκιού. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και να κόβεται σε φέτες. Ξεφορμάρουμε σε δίσκο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με όσο μείγμα φουντουκιού μάς έμεινε ή ξεκόλλησε από τον κορμό.Κόβουμε με ζεστό μαχαίρι και σερβίρουμε, περιχύνοντας (αν θέλουμε) με λίγη κρέμα γάλακτος.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο