soufle
clock icon
40'

Σουφλέ με ελληνικά τυριά

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπες κοφτές βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπες κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. γάλα
  • 75 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 6 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φτιάχνουμε απολαυστικά σουφλέ με κεφαλοτύρι και κεφαλογραβιέρα. Με λίγα υλικά και σε λίγο χρόνο θα έχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Ιδανικό και για το καθημερινό τραπέζι αλλά και για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Ανοξείδωτος Αυγοδάρτης Culinare Naturals

Σπάτουλες Σιλικόνης Culinare Naturals. Σετ 3τμχ

Πυρίμαχα Σκεύη Πορσελάνης Maxwell & Williams Radiance. Σετ 5τμχ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά, αργά, απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη πλατιά κουτάλα, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μικρά πυρίμαχα φορμάκια, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄.
Μόλις το μείγμα μας φουσκώσει, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, για να μην ξεφουσκώσει.

Styling: Elena Jeffrey - Food Styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά, αργά, απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια σπάτουλα σιλικόνης ή μια ξύλινη πλατιά κουτάλα, για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μικρά πυρίμαχα φορμάκια, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 20΄.
Μόλις το μείγμα μας φουσκώσει, είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, για να μην ξεφουσκώσει.

Styling: Elena Jeffrey - Food Styling: Μ. Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO M