Chestnut,Soup,,Rustic,Stile.

ΓΙΩΤΗΣ

clock icon
1:25'

Σούπα κάστανο

Υλικά

  • 250 γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
  • 50 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. πράσα καθαρισμένα
  • 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Tips

  • Αν θέλουμε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ακόμα. Αν την θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο νερό.

Αυτή η σούπα κάστανο είναι η ιδανική πρόταση για το γιορτινό τραπέζι. Γεμάτη από αρώματα, εύκολη και με βελούδινη υφή, αφού χρησιμοποιούμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.

Σοτάρουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε. Περνάμε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε. Περνάμε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 3

Διαλύουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει βράση και σερβίρουμε.