OliveMagazine

Σούπα κολοκύθας με κρουτόν και σύγκλινο

Σούπα κολοκύθας με κρουτόν και σύγκλινο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί, καθαρισμένη, κομμένη σε τετράγωνα
  • 200γρ. πατάτες, κομμένες σε τετράγωνα
  • 180γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120γρ. καρότο, σε τετράγωνα
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • Για τα κρουτόν με σύγκλινο

  • 30ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. σύγκλινο ή μπέικον
  • 250-300γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 30γρ. κολοκυθόσπορο χωρίς κέλυφος
  • 12γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε όλα τα υλικά της σούπας. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά.

Πολτοποιείτε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμείτε. Σερβίρετε με κρουτόν και γιαούρτι.

Για τα κρουτόν με σύγκλινο: Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να καβουρντίζεται.

Ρίχνετε τον κολοκυθόσπορο, το μαϊντανό, το φρέσκο θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο