garidesmar
clock icon
30'

Σουβλάκι γαρίδες με μαρινάδα από γλυκό κρασί και σόγια σος

Υλικά

  • 20 γαρίδες μεγάλες
  • 2 λάιμ κομμένα στα τέσσερα
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Θαλασσινά σουβλάκια με γαρίδες, για όσους αναζητούν ένα εναλλακτικό μεζέ για τη μπίρα τους. Γαρνίρετε με ψημένες φέτες λάιμ.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.
Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος τους, κρατώντας μόνο τα κεφάλια και τις ουρές.

Βήμα 2

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.

Βήμα 3

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζετε καλά το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Βήμα 4

Μετά περνάτε πέντε γαρίδες σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα σε μεσαία φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βήμα 5

Ψήνετε και τα λάιμ στη σχάρα και γαρνίρετε με αυτά τις γαρίδες.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey