OliveMagazine

Σπανακόρυζο με κουσκούς

Σπανακόρυζο με κουσκούς

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:10
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το σπανακόρυζο

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού κουσκούς
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Για το γαρνίρισμα

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • φέτα για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια, ρίχνετε το κουσκούς. Σβήνετε με λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί για 1 – 2 λεπτά.

Προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο και τον άνηθο, περιχύνετε το σπανακόρυζο και αλατοπιπερώνετε επιπλέον αν χρειαστεί. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο