Spaggeti_Amatritsiana_Dimitrakopoulos
clock icon
45'

Σπαγγέτι αματριτσιάνα με τομάτα και κάππαρη

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί Pοlpa ΓΚΡΕΚΑ
  • 80 γρ. κάππαρη
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Απλή και πάντα κλασική μακαρονάδα αματριτσιάνα. Ένα φανταστικό πιάτο που ετοιμάζουμε σε λίγα μόνο λεπτά με Pοlpa ΓΚΡΕΚΑ για σίγουρη επιτυχία.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι. Προσθέτουμε την Pοlpa ΓΚΡΕΚΑ. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.

Ρίχνουμε και την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά. Με μια λαβίδα ζυμαρικών μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με τριμμένο τυρί και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι. Προσθέτουμε την Pοlpa ΓΚΡΕΚΑ. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.

Βήμα 2

Ρίχνουμε και την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά. Με μια λαβίδα ζυμαρικών μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας με τριμμένο τυρί και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.