IMG_6080spaggetti
clock icon
15'

Σπαγγέτι Ολικής Αλέσεως με σκόρδο, λάδι & καυτερές πιπεριές

Υλικά

  • 1 πακέτο «Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως»
  • 4 σκελίδες σκόρδο, μεγάλες
  • 2-3 πιπεριές μικρές, φρέσκες, καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καρύδι.

Μια λαχταριστή πικάντικη μακαρονάδα που θα φτιάξετε με «Σπαγγέτι Melissa Ολικής Αλέσεως», καυτερές πιπερίτσες, σκόρδο και βασιλικό.

Ψιλοκόβετε τις 3 σκελίδες σκόρδου (ή τις λιώνετε) και κρατάτε την μία ολόκληρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσετε, κρατήστε 1/3 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβετε τις 3 σκελίδες σκόρδου (ή τις λιώνετε) και κρατάτε την μία ολόκληρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Βήμα 3

Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Πριν τα σουρώσετε, κρατήστε 1/3 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Βήμα 4

Προσθέτετε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά για 1 λεπτό.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το πιπέρι.