Spetzofai me cous cous

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

clock icon
40'

Σπετζοφάι με κους κους Θράκης

Υλικά

    Για το σπετζοφάι

  • 30 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
  • 3 πράσινες πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού θρούμπι ή ρίγανη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
  • Για το κους κους

  • 400 ml ζωμό ή νερό
  • 200 γρ. κους κους ζυμαρικό
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Tips

  • Εκτός από κους κους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μικρό ζυμαρικό

Το σπετζοφάι μαγειρεμένο με μια μελωμένη σάλτσα συναντά το μικροσκοπικό κους κους Θράκης, λίγο πικάντικο μπούκοβο και κάθε μπουκιά μάς προσφέρει την ιδανική απόλαυση!

Σπετζοφάι: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, το μπούκοβο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Κους κους: Βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το κους κους και αλάτι. Μόλις το κους κους απορροφήσει τα υγρά και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε είτε προσθέτοντας το κους κους στο σπετζοφάι, είτε το κους κους σκέτο με το σπετζοφάι ως σάλτσα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπετζοφάι: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, το μπούκοβο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Βήμα 2

Κους κους: Βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το κους κους και αλάτι. Μόλις το κους κους απορροφήσει τα υγρά και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σερβίρουμε είτε προσθέτοντας το κους κους στο σπετζοφάι, είτε το κους κους σκέτο με το σπετζοφάι ως σάλτσα.