Το σπετζοφάι μαγειρεμένο με μια μελωμένη σάλτσα συναντά το μικροσκοπικό κους κους Θράκης, λίγο πικάντικο μπούκοβο και κάθε μπουκιά μάς προσφέρει την ιδανική απόλαυση!
Σπετζοφάι: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, το μπούκοβο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Κους κους: Βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το κους κους και αλάτι. Μόλις το κους κους απορροφήσει τα υγρά και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε είτε προσθέτοντας το
κους κους στο σπετζοφάι, είτε το κους κους σκέτο με το σπετζοφάι ως σάλτσα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σπετζοφάι: Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, το λουκάνικο και τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο πιπέρι, το μπούκοβο, το θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 2
Κους κους: Βάζουμε το νερό ή τον ζωμό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το κους κους και αλάτι. Μόλις το κους κους απορροφήσει τα υγρά και γίνει σπυρωτό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Σερβίρουμε είτε προσθέτοντας το
κους κους στο σπετζοφάι, είτε το κους κους σκέτο με το σπετζοφάι ως σάλτσα.