sweet pomegranate alcoholic cordial in the decanter with a glass

ΓΛΥΚΑ

clock icon
0'

Σπιτικό λικέρ ρόδι

Υλικά

  • κιλό σπόρους ροδιού (από κόκκινα ρόδια, αλλά όχι πολύ ώριμα)
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 750 ml βότκα ή τσίπουρο (αν θέλουμε να το κάνουμε πολύ δυνατό)

Το ρουμπινένιο χρώμα του σου ζεσταίνει την καρδιά. Ένα από τα ωραιότερα λικέρ φτιάχνεται από το super food που όλοι αγαπάμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά του στην κατσαρόλα για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, όμως άλλη χάρη έχει να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να πάρουν όλα τον δρόμο τους.

Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού . Tο λικέρ, ως χουχουλιάρικο ποτό, αγαπά τη μοναξιά από τα αρχικά στάδια δημιουργίας του. Δεν το ξεχνάμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο.
Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους. Ρίχνουμε τη βότκα (αν προτιμούμε πιο ραφιναρισμένη γεύση ή το τσίπουρο, αν είμαστε πιο γερά ποτήρια). Κάποιοι προτιμούν το κονιάκ, σε αυτή την περίπτωση, όμως, το χρώμα του λικέρ θα σκουρύνει αρκετά, θα γίνει πιο καφέ-μπορντό. Το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού . Tο λικέρ, ως χουχουλιάρικο ποτό, αγαπά τη μοναξιά από τα αρχικά στάδια δημιουργίας του. Δεν το ξεχνάμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο.

Βήμα 2

Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους. Ρίχνουμε τη βότκα (αν προτιμούμε πιο ραφιναρισμένη γεύση ή το τσίπουρο, αν είμαστε πιο γερά ποτήρια). Κάποιοι προτιμούν το κονιάκ, σε αυτή την περίπτωση, όμως, το χρώμα του λικέρ θα σκουρύνει αρκετά, θα γίνει πιο καφέ-μπορντό. Το μοιράζουμε σε γυάλινα μπουκάλια, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.