OliveMagazine

Spring Rolls με κιμά γαλοπούλας

Spring Rolls με κιμά γαλοπούλας

Μερίδες:για 20 spring rolls
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κιμά γαλοπούλας Νιτσιάκος
  • 200γρ. μανιτάρια “shitake” ή μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 200γρ. καρότο τριμμένο
  • 200γρ. λάχανο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ginger τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας soy sauce
  • λίγο σησαμέλαιο
  • 20 φύλλα spring rolls
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 λίτρα ελαιόλαδο
  • 2-3 κρεμμυδάκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Plum sauce ή άλλη γλυκόξινη σάλτσα της επιλογής σας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Bάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το καρότο και το λάχανο.

Κόβετε το μανιτάρια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ με τον κιμά και προσθέτετε το τζίντζερ, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, τη soy sauce και το πιπέρι.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά, πιέζοντας τα με τα χέρια μέχρι να μαλακώσουν. Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του ρυζιού, βάζετε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο, αλείφετε γύρω γύρω με το αβγό για να κλείσει καλά και τυλίγετε τα spring rolls σε κυλινδρικό σχήμα. Κολλάτε τις άκρες με το αβγό.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι και μόλις είναι καυτό (στους 180°C) τηγανίζετε τα spring rolls μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Tα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Σερβίρετε τα spring rolls ζεστά συνοδεύοντας με plum sauce ή άλλη γλυκόξινη σάλτσα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr