Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με τα μανιτάρια, το καρότο, το λάχανο, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τη σάλτσα σόγιας και το σάκε. Ζυμώνετε καλά.
Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του ρυζιού, βάζετε από μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο, αλείφετε γύρω γύρω με το αβγό για να κλείσει καλά και τυλίγετε τα spring rolls σε κυλινδρικό σχήμα. Κολλάτε τις άκρες με το αβγό.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι και μόλις είναι καυτό (στους 180οC) τηγανίζετε τα spring rolls μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Tα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια. Σερβίρετε τα spring rolls συνοδεύοντας με γλυκόξινη σάλτσα ή plum sauce.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή