OliveMagazine

Spring rolls με χωριάτικο λουκάνικο, μανιτάρια και σάλτσα βερίκοκο

Spring rolls με χωριάτικο λουκάνικο, μανιτάρια και σάλτσα βερίκοκο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα spring rolls

  • 4 χωριάτικα φύλλα κομμένα σε 4 τετράγωνα το καθένα
  • 8 χωριάτικα λουκάνικα λεπτά ή άλλο αλλαντικό
  • 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 300γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μυρώνια ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μουστάρδα για άλειμμα
  • Για τη σάλτσα

  • 200γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 8 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τα spring rolls: Λαδώνετε ανά δύο τα τετράγωνα χωριάτικα φύλλα και τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια. Τα αλείφετε με λίγη μουστάρδα, ακουμπάτε μανιτάρια σοταρισμένα, λίγη φέτα και από μισό λουκάνικο επάνω διαγωνίως. Φέρνετε τις γωνίες προς τα μέσα κλείνοντας τα υλικά και στη συνέχεια τα τυλίγετε σε ρολά όπως τα spring rolls και τα κρατάτε στην άκρη. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα υλικά της γέμισης.

Ζεσταίνετε αρκετά καλά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα spring rolls για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με τη σάλτσα βερίκοκο.

Φωτογραφία - Food styling: Aντωνία Κατή

Tips

Αντί να τηγανίσετε τα spring rolls με το χωριάτικο φύλλο, μπορείτε να τα ψήσετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο