OliveMagazine

Stir-fry του ξενύχτη

Stir-fry του ξενύχτη

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε κύβους
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στα 2
  • 200γρ. λουκάνικα, σε ροδέλες
  • 30 ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε γουόκ ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε πάρα, μα πάρα πολύ δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε τα λουκάνικα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Κατόπιν, τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Συνεχίζετε με το τζίντζερ και το σκόρδο μαγειρεύοντας για μισό λεπτό επιπλέον. Τέλος, ρίχνετε και τα ντοματίνια ανακατεύοντας απαλά για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Απομακρύνετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το τυρί.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Είναι καλό να φτιάξουμε τη συνταγή σε γουόκ. Αν όχι, τότε τη φτιάχνουμε στην κατσαρόλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr