PASHA-STIR-FRY
clock icon
35'

Stir fry με κοτόπουλο μανιτάρια, σπαράγγια και ντοματίνια

Υλικά

  • 600γρ. μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε κύβους
  • 150γρ. μικρά μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 100γρ. μικρά κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • 100γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • τις ακρούλες από 1 ματσάκι σπαράγγια λεπτά και τρυφερά
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100γρ. φέτα, σε κυβάκια (προαιρετικά)
  • 30 φυλλαράκια δυόσμο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια ωραία συνταγή με κοτόπουλο Νιτσιάκος, που δίνει ethnic γεύση στο καθημερινό τραπέζι.

Σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σπαράγγια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε το μπρόκολο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα και στη συνέχεια ρίχνετε το τζίντζερ, ανακατεύετε 2-3 φορές και ρίχνετε τη ντομάτα. Ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δυόσμο και ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, γαρνίροντας από πάνω τη φέτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σπαράγγια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε το μπρόκολο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα και στη συνέχεια ρίχνετε το τζίντζερ, ανακατεύετε 2-3 φορές και ρίχνετε τη ντομάτα. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δυόσμο και ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, γαρνίροντας από πάνω τη φέτα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή