kotopoulo-loukanika

ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

clock icon
30'

Stir-fry του ξενύχτη

Υλικά

  • 600γρ. κοτόπουλο μπούτι, σε κύβους
  • 250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στα 2
  • 200γρ. λουκάνικα, σε ροδέλες
  • 30 ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Είναι καλό να φτιάξουμε τη συνταγή σε γουόκ. Αν όχι, τότε τη φτιάχνουμε στην κατσαρόλα.

Ένα απολαυστικό και χορταστικό φαγητό με κοτόπουλο, μανιτάρια και λαχανικά που θα σας ανεβάσει μετά από ένα μεγάλο ξενύχτι.

Σε γουόκ ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε πάρα, μα πάρα πολύ δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε τα λουκάνικα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Κατόπιν, τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Συνεχίζετε με το τζίντζερ και το σκόρδο μαγειρεύοντας για μισό λεπτό επιπλέον. Τέλος, ρίχνετε και τα ντοματίνια ανακατεύοντας απαλά για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το τυρί.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε γουόκ ή σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε πάρα, μα πάρα πολύ δυνατή φωτιά, σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα λουκάνικα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα. Κατόπιν, τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2 λεπτά επιπλέον. Συνεχίζετε με το τζίντζερ και το σκόρδο μαγειρεύοντας για μισό λεπτό επιπλέον. Τέλος, ρίχνετε και τα ντοματίνια ανακατεύοντας απαλά για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Βήμα 3

Απομακρύνετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το τυρί.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή