OliveMagazine

Tάρτα με μπρόκολο, μπέικον και γραβιέρα

Tάρτα με μπρόκολο, μπέικον και γραβιέρα

Μερίδες:για μια μακρόστενη τάρτα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
  • 500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 6-7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
  • 3 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει έτσι ώστε να μαλακώσει και να τσιμπιέται. Το στραγγίζετε και αφήνετε να τρέξει πάνω του κρύο νερό της βρύσης. Το αφήνετε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μακρόστενου πυρίμαχου σκεύους. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω.

Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον ελαφρά σε αντικολλητικό τηγανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέσα και την τριμμένη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Απλώνετε ομοιόμορφα το ζεματισμένο μπρόκολο μέσα στην τάρτα, μοιράζετε και το σοταρισμένο μπέικον. Περιχύνετε όλα τα υλικά με το μίγμα του τυριού και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει τόσο η επιφάνεια όσο και η ζύμη της. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, λίγα λεπτά αφού την ξεφουρνίσετε, ή χλιαρή.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr