OliveMagazine

Τάρτα με ντοματίνια και βασιλικό

Τάρτα με ντοματίνια και βασιλικό

Μερίδες:για 1 ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
  • 500γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κολοκύθι μεγάλο κομμένο σε ταλιατέλες με το peeler
  • 200γρ. φέτα
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 6-7 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα τυριά, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και χτυπάτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο την τελευταία στιγμή και την απλώνετε σε μια κεραμική ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα ως ψηλά. Αν δεν έχετε κεραμική ταρτιέρα που δεν κολλάει, πριν απλώσετε τη ζύμη στρώστε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Με ένα πιρούνι τρυπάτε παντού όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ρίχνετε μέσα το μίγμα τυριού που ετοιμάσατε, στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια και μοιράζετε από πάνω το κολοκύθι και τα ντοματίνια.

Βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, πασπαλισμένη με το βασιλικό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr