OliveMagazine

Ταλιατέλες με γαρίδες

Ταλιατέλες με γαρίδες

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Μέλισσα Ταλιατέλες με Αυγά» ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 750γρ. γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από τα κεφάλια τους
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ ή 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 120ml κρασί λευκό
  • 1½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μαζί με τη 1 σκελίδα σκόρδου.

Τις κρατάτε ζεστές σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το κονκασέ και το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρρευστη σάλτσα. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα το μέγεθος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε σε πιάτα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο