OliveMagazine

Tούρτα με Φρουί Ζελέ ρόδι και εσπεριδοειδή

Tούρτα με Φρουί Ζελέ ρόδι και εσπεριδοειδή

Μερίδες:για 1 στρογγυλή φόρμα 20-22εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελος (190γρ.) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • Για την πρώτη στρώση

  • 1 φάκελος (100γρ.) Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. (3/4 φλυτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 150γρ. (3/4 φλυτζ. τσαγιού) χυμός γκρέιπφρουτ
  • 1 κεσεδάκι (200γρ.) γιαούρτι 2% λιπαρά
  • Για την δεύτερη στρώση

  • 1 φάκελος (100γρ.) Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό γκρέιπφρουτ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο Τριμμέμο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Απλώνετε το μπισκότο πιέζοντας ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού σε τσέρκι 20-22 εκατοστά.

Για τη πρώτη στρώση, αφήνετε τους χυμούς να πάρουν μία βράση και αραιώνετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι ΓΙΩΤΗΣ.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε το γιαούρτι αναμιγνύοντας καλά. Λίγο πριν πήξει, το απλώνετε πάνω στο μπισκότο και τοποθετείτε στο ψυγείο.

Για τη δεύτερη στρώση, βράζετε το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε έναν φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι.

Προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ κρύο και απλώνετε επάνω στην πρώτη στρώση αφού πήξει πολύ καλά. Μπορείτε να διακοσμήσετε με σπόρους από ρόδι.

Tips

Η συνταγή μπορεί να γίνει και σε ποτήρια με διακόσμηση φράουλας ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα της αρεσκείας σας μέσα στις στρώσεις του ζελέ, εκτός από ακτινίδιο και φρέσκο ανανά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο