OliveMagazine

Τρουφάκια σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

Τρουφάκια σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια

Μερίδες:για 35 τεμ. περίπου
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:8 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • 135γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • Για την επικάλυψη

  • 150γρ. φουντούκια
  • 100γρ. ζάχαρη
  • λίγο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο, το ρούμι και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι το επόμενο πρωί.

Την άλλη μέρα ετοιμάζετε την επικάλυψη: βάζετε λίγη από τη ζάχαρη σε ένα τηγανάκι πάνω σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να λιώνει και να σκουραίνει η ζάχαρη ρίχνετε λίγη ακόμη ζάχαρη και κουνάτε το τηγάνι. Όταν λιώσει όλη η ζάχαρη και γίνει καραμέλα ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε να σκεπαστούν με την καραμέλα.

Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ταψάκι και αδειάζετε πάνω το μίγμα της καραμέλας με τα φουντούκια. Αφήνετε να κρυώσει και να γίνει συμπαγές. Σπάζετε τα καραμελωμένα φουντούκια στον πολυκόφτη.

Βάζετε το καραμελωμένο και τριμμένο φουντούκι σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο φουντούκι μέχρι να σκεπαστούν παντού.

Τοποθετείτε τα τρουφάκια σας σε στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε και τα πασπαλίζετε με λίγο κακάο που ρίχνετε από σουρωτήρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr