taliata me valsamiko
clock icon
35'

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι με μέλι

Υλικά

  • 800γρ. περίπου κιλότο μοσχαρίσιο, σε κομμάτι μακρόστενο και όσο γίνεται πιο λεπτό
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ένα κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 6-7 κουτ. σούπας Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ΠΑΝ
  • αλάτι, μπόλικο πιπέρι

Αυτή η συνταγή για ταλιάτα μας έρχεται από την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας από μερακλή χασάπη.

Πασπαλίζετε καλά με μπόλικο πιπέρι το μοσχάρι.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε την επιφάνειά του με 2 σκελίδες σκόρδο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Βάζετε στο τηγάνι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το κρέας το οποίο ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.
Ρίχνετε στο τηγάνι το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με τους χυμούς του κρέατος και βράζετε για 2 λεπτά.
Ξετυλίγετε και αλατίζετε καλά το κρέας, το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό ή ηλεκτρικό μαχαίρι (σαν χοντρές φέτες ζαμπόν), τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πασπαλίζετε καλά με μπόλικο πιπέρι το μοσχάρι.

Βήμα 2

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε την επιφάνειά του με 2 σκελίδες σκόρδο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βήμα 3

Βάζετε στο τηγάνι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το κρέας το οποίο ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι το βαλσαμικό ξίδι με μέλι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με τους χυμούς του κρέατος και βράζετε για 2 λεπτά.

Βήμα 5

Ξετυλίγετε και αλατίζετε καλά το κρέας, το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό ή ηλεκτρικό μαχαίρι (σαν χοντρές φέτες ζαμπόν), τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey