taliateles me garides kai koukia
clock icon
35'

Ταλιατέλες με γαρίδες, κουκιά και ρόκα

Υλικά

  • 400γρ. ταλιατέλες
  • 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 300γρ. κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
  • 100γρ. ρόκα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

Μία διαφορετική μακαρονάδα που συνδυάζει αρμονικά γαρίδες με φρέσκα κουκιά. Ο αναπάντεχος αυτός συνδυασμός θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την πλούσια γεύση του.

Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και, όταν κοχλάσει, τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά. Τα βράζετε σε φρέσκο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.
Βράζετε και τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τη ρόκα, τα κουκιά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ελαφρά.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις ταλιατέλες (αν το φαγητό δείχνει στεγνό, ρίχνετε λίγο από το νερό που βράσατε τις ταλιατέλες). Σερβίρετε τις ταλιατέλες ζεστές, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και, όταν κοχλάσει, τα σουρώνετε και πετάτε το νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά. Τα βράζετε σε φρέσκο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Βράζετε και τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τις σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τη ρόκα, τα κουκιά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ελαφρά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις ταλιατέλες (αν το φαγητό δείχνει στεγνό, ρίχνετε λίγο από το νερό που βράσατε τις ταλιατέλες). Σερβίρετε τις ταλιατέλες ζεστές, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb