taliolini me psites tomates kai vasiliko

clock icon
40'

Ταλιολίνι με ψητά ντοματίνια και τηγανητό βασιλικό

Υλικά

  • 450γρ. ταλιολίνι
  • 400γρ. ντοματίνια
  • 2 χούφτες φύλλα βασιλικού
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, χοντροτριμμένη

Μία ανοιξιάτικη και πολύ εύκολη μακαρονάδα με φρέσκια μοτσαρέλα, ψητά ντοματίνια και τηγανητό βασιλικό, που δίνουν υπέροχη γεύση και φίνο άρωμα στο πιάτο.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Βάζετε λίγα λίγα τα φύλλα βασιλικού και τα σοτάρετε. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το σκόρδο και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα ντοματίνια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Παράλληλα, βράζετε τα ταλιολίνι al dente μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε.
Ρίχνετε τα ψητά ντοματίνια στα ταλιολίνι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα τηγανητά φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με φρέσκια, χοντροτριμμένη μοτσαρέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Βάζετε λίγα λίγα τα φύλλα βασιλικού και τα σοτάρετε. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι, με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με το σκόρδο και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνετε τα ντοματίνια στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Παράλληλα, βράζετε τα ταλιολίνι al dente μέσα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνετε.

Βήμα 4

Ρίχνετε τα ψητά ντοματίνια στα ταλιολίνι και ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα τηγανητά φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με φρέσκια, χοντροτριμμένη μοτσαρέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb