OliveMagazine

Tarte tatin κυδώνι

Tarte tatin κυδώνι

Μερίδες: για ένα ταψί διαμ. 20εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 18 φέτες γλυκό κυδώνι
  • Για την καραμέλα

  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75ml νερό
  • 25ml γλυκόζη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφήνετε λίγη ώρα το φύλλο σφολιάτας εκτός κατάψυξης για να ξεπαγώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα και να γίνουν καραμέλα. Αδειάζετε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 20εκ. και την αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Στραγγίζετε καλά τις φέτες γλυκό κυδώνι και τις τοποθετείτε με τη σειρά πάνω από την κρύα καραμέλα.

Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας και το κόβετε στο σχήμα και το μέγεθος του ταψιού. Το τρυπάτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και σκεπάζετε με αυτό τα κυδώνια. Ψήνετε στo φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η σφολιάτα.

Μόλις η tarte tatin ψηθεί, τη βγάζετε από τον φούρνο και την ξεφορμάρετε αμέσως γυρίζοντάς την ανάποδα σε μία πιατέλα πολύ προσεκτικά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο