OliveMagazine

Θεϊκή σοκολατόπιτα

Θεϊκή σοκολατόπιτα

Μερίδες:ταψί 25×35 εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:30
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ:

  • 3/4 φλ. βούτυρο συν 1 κουτ. σούπας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη όχι γεμάτη
  • 6 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 βανίλιες
  • 2 φλ. αλεύρι για κέικ
  • 5 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 και 1/4 φλ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. νερό
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 1 και 1/4 φλ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπα βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, περίπου για άλλα 2 λεπτά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις βανίλιες και το αλεύρι, στο οποίο έχουμε, ήδη, ανακατέψει καλά με το baking powder. Έπειτα, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα ιδανικά στην κάτω αντίσταση. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί μεσαίου μεγέθους περίπου 25×35 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κέικ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Όταν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο θα το περιχύσουμε με το ζεστό σιρόπι.

Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ. Το αφήνουμε να δέσει για 30 λεπτά και σερβίρουμε με παγωτό βανίλιας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο