clock icon
35'

Tηγανιά με λουκάνικο, πιπεριές και κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μπίρα Odyssey Red Rhapsody
  • αλάτι, πιπέρι

Τα λουκάνικα είναι κλασικός μεζές για την μπίρα. Μαζί τους φτιάχνετε και μια λαχταριστή τηγανιά με πιπεριές και κεφαλοτύρι που γνωρίζει μόνο φίλους. Μπορείτε να τη σερβίρετε στο τραπέζι και απευθείας μέσα στο τηγάνι, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε μέσα τις ροδέλες λουκάνικου και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το θυμάρι και το κόκκινο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.

Βήμα 3

Σβήνετε με την μπίρα, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Ρίχνετε στο τηγάνι το κεφαλοτύρι, τα ντοματίνια και τη ρίγανη και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το τυρί. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.