clock icon
15'

Το πιο τραγανό κουρκούτι μπίρας

Υλικά

  • 750γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, ξεπαγωμένες
  • 1¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Φτιάχνουμε το τέλειο κουρκούτι για τους πιο τραγανούς μεδέδες. Το μυστικό μας; Η επιλογή μπίρας εζα που θα δώσει σε ό,τι βυθίσετε σε αυτό τραγανή υφή και απολαυστική γεύση.

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά.
Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά.

Βήμα 2

Σε μέτριο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και αρκετή μπίρα για να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 3

Βουτάτε μία μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές.