chutney tempeli-anoigma

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες
  • ½ κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • ½ κουτ. γλυκού  ήπιο κάρυ
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Ένα εύκολο τσάτνεϊ που γίνεται σε μέσα σε 30΄και δίνει εύκολα μια ξεχωριστή νότα στα πλατό των τυριών και των αλλαντικών μας. Ταιριάζει ιδιαίτερα και με τα ψητά κρέατα των ημερών. 

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ξίδι, τις σταφίδες, το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, περίπου 2 λεπτά.

Ανακατεύουμε μέσα τη μαρμελάδα βερίκοκο και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Είναι πολύ ωραίο με αλλαντικά και ψητά κρέατα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ξίδι, τις σταφίδες, το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέσα τη μαρμελάδα βερίκοκο και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Είναι πολύ ωραίο με αλλαντικά και ψητά κρέατα.