OliveMagazine

Toast skagen ή μπρουσκέτα με γαρίδες και αβγοτάραχο

Toast skagen ή μπρουσκέτα με γαρίδες και αβγοτάραχο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί λευκό
  • 320γρ. μικρές γαρίδες καθαρισμένες, βρασμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 150γρ. αβγοτάραχο κίτρινο ή μπρικ
  • 50γρ. άνηθο ψιλοκομμένο + 1 κλαδάκι για τη διακόσμηση
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • βούτυρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού. Αλείφετε τις φέτες με λίγο βούτυρο και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βρασμένες γαριδούλες με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Μοιράζετε το μίγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού, γαρνίρετε από πάνω με λίγο αβγοτάραχο και διακοσμείτε με ένα μικρό κλαράκι άνηθο και μία φετούλα λεμόνι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr