OliveMagazine

Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα

Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πακέτα τορτελίνια τυριού
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο, σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 1¼ φλιτζανιού μοτσαρέλα τριμμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα βράζετε τα τορτελίνια για 2-3 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε το μπρόκολο, ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, το βασιλικό και τη ρίγανη.

Προσθέτετε τα ντοματίνια, την παρμεζάνα, διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τέλος τα τορτελίνια και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC.

Βάζετε ομοιόμορφα τα τορτελίνια με τη σάλτσα σε πυρέξ, ρίχνετε το ζωμό και πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο