OliveMagazine

Τορτελίνια με τυρί και σπανάκι

Τορτελίνια με τυρί και σπανάκι

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια τυριού
  • 340 γρ. μανιτάρια (σε φέτες)
  • 15 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 0.5 γρ. σπόρους μάραθου (σπασμένους)
  • 800 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 3 γρ. ξερό ή φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 120 γρ. νερό
  • 100 – 170 γρ. μοτσαρέλα (σε φέτες)
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε 3/4 νερό και 1 κουτ. του γλυκού αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα τορτελίνια για 2 – 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ταυτόχρονα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 7 – 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος, όταν βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, τον μάραθο, το πιπέρι, την ντομάτα και τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε ομοιόμορφα τα τορτελίνια με τη σάλτσα σε ένα μικρό πυρήμαχο σκέυος, ρίχνουμε το νερό και στρώνουμε από πάνω τη μοτσαρέλα.

Κλείνουμε καλά το πυρήμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για άλλα 4 -5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο