pantespani
clock icon
55'

Τούρτα με παντεσπάνι χωρίς γλουτένη

Υλικά

    Για το παντεσπάνι

  • 250γρ. μείγμα Ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη (Pastry Mix) Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 5 αβγά
  • Για το σιρόπι

  • 100ml νερό
  • 160γρ. ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη

  • 200γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • φουντούκια χοντροσπασμένα

Εύκολη και γρήγορη τούρτα που δεν της λείπει τίποτα, παρά μόνο η γλουτένη! Το μυστικό είναι να φτιάξετε το παντεσπάνι με μείγμα Ζαχαροπλαστικής Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου.

Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.
Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια μέτρια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και βράζετε για περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.

Βήμα 2

Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη ταχύτητα και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα Ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα (διαστάσεων 26εκ.), αδειάζετε μέσα το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, έως ότου το παντεσπάνι αποκτήσει έντονο χρυσό χρώμα.

Βήμα 4

Μόλις βγάλετε το παντεσπάνι από το φούρνο το σιροπιάζετε όσο είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι.

Βήμα 5

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι αλείφετε στην επιφάνεια του την πραλίνα φουντουκιού, απλώνετε πάνω τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλίζετε με φουντούκι.