TOYRTA-OMELETAS
clock icon
60'

Τούρτα ομελέτας με λαχανικά και μυζήθρα

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 2 μέτριες πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μεγάλα, σε λεπτές φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 600γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ή άνηθο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια διαφορετική ομελέτα με λαχανικά.  Θυμίζει το κρητικό κολοκυθομπούρεκο χωρίς το φύλλο.

Βράζετε τις πατάτες που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε καλά.

Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε στραγγιστήρι και τα αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους και να στραγγίξουν καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και απλώνουμε τα υλικά σε στρώσεις ως εξής: πρώτη στρώση με τις μισές πατάτες, δεύτερη με τα μισά κολοκυθάκια, τρίτη με τη μισή φρυγανιά, τέταρτη με τη μισή μυζήθρα και το μισό δυόσμο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με το υπόλοιπο των υλικών, με την ίδια σειρά.

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 35-40 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες που έχετε κόψει σε λεπτές φέτες, σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά και τις στραγγίζετε καλά.

Βήμα 2

Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε στραγγιστήρι και τα αφήνουμε να βγάλουν το νερό τους και να στραγγίξουν καλά.

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και απλώνουμε τα υλικά σε στρώσεις ως εξής: πρώτη στρώση με τις μισές πατάτες, δεύτερη με τα μισά κολοκυθάκια, τρίτη με τη μισή φρυγανιά, τέταρτη με τη μισή μυζήθρα και το μισό δυόσμο. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με το υπόλοιπο των υλικών, με την ίδια σειρά.

Βήμα 4

Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο περίπου για 35-40 λεπτά, μέχρι να πήξουν τα αυγά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή