traxanas

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

clock icon
40'

Τραχανότο με ντομάτα, ξηρούς καρπούς και φρούτα

Υλικά

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
  • Μπορείτε στο τέλος του ψησίματος να προσθέσετε σοταρισμένα κυβάκια κοτόπουλου ή χοιρινού.

Ένα διαφορετικό τραχανότο με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα που θα φέρει γεύση Ανατολής στο καθημερινό αλλά και το γιορτινό τραπέζι. Για τέλεια χυλωμένο αποτέλεσμα επιλέξτε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις Τραχανότο.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το Ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το Τοματάκι, σε κομμάτια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Τραχανότο, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.
Βράζετε το Τραχανότο για 10 λεπτά και προσθέτετε τα βερίκοκα και τους χουρμάδες. Συνεχίζετε να βράζετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.
Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα προσθέτετε στο Τραχανότο.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και από πάνω με το καπάκι της και αφήνετε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το Τραχανότο. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το Ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε το Τοματάκι, σε κομμάτια, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το Τραχανότο, ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.

Βήμα 2

Βράζετε το Τραχανότο για 10 λεπτά και προσθέτετε τα βερίκοκα και τους χουρμάδες. Συνεχίζετε να βράζετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε τα αμύγδαλα με το βούτυρο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα προσθέτετε στο Τραχανότο.

Βήμα 4

Σκεπάζετε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και από πάνω με το καπάκι της και αφήνετε για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το Τραχανότο. Σερβίρετε ζεστό, πασπαλισμένο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή