COOKIES_slider
clock icon
35'

Τραγανά cookies με φουντούκια και τσιπς σοκολάτας ή με cranberries και αμύγδαλα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (500ml) Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ½ κουτ. γλυκού εσάνς πικραμύγδαλο
  • 1 καψουλάκι βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 200ml μαργαρίνη λιωμένη
  • Για την επικάλυψη

  • 80γρ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
  • 80γρ. αμύγδαλα
  • 4 κουτ. σούπας Κουβερτούρα Σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. σούπας cranberries

Μερικοί τα προτιμούν με φουντούκια και σοκολάτα και μερικοί με cranberries και αμύγδαλα. Δε χαλάμε κανένα χατίρι, ετοιμάζουμε και τις δύο εκδοχές cookies με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη μαργαρίνη και την εσάνς πικραμύγδαλου χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Αφήνετε στην άκρη το σύρμα και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.
Στρώνετε δύο ταψάκια με λαδόκολλα και παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού. Το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αρχίζετε να παίρνετε μικρές ποσότητες της ζύμης, τις οποίες τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Στο πρώτο ταψάκι τοποθετείτε πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης μερικές σταγόνες σοκολάτας και μερικά φουντούκια. Στο δεύτερο τοποθετείτε αμύγδαλα και cranberries.
Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν τα cookies τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη μαργαρίνη και την εσάνς πικραμύγδαλου χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Βήμα 3

Αφήνετε στην άκρη το σύρμα και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά το μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.

Βήμα 4

Στρώνετε δύο ταψάκια με λαδόκολλα και παίρνετε ένα κουταλάκι του γλυκού. Το βουτάτε μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και αρχίζετε να παίρνετε μικρές ποσότητες της ζύμης, τις οποίες τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Βήμα 5

Στο πρώτο ταψάκι τοποθετείτε πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης μερικές σταγόνες σοκολάτας και μερικά φουντούκια. Στο δεύτερο τοποθετείτε αμύγδαλα και cranberries.

Βήμα 6

Ψήνετε τα cookies στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα, γιατί είναι πολύ αφράτα στην αρχή. Αφού κρυώσουν και σκληρύνουν τα cookies τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή τα σερβίρετε αμέσως.