PATATES-STRIFTES
clock icon
1:35'

Τραγανές στριφτές πατάτες

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι

Οι πιο εύκολες πατάτες ever. O Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει τις περίφημες σουηδικές πατάτες hasselback κομμένες σαν ακορντεόν που μπορούν να συνοδέψουν από ένα γιορτινό ψητό μέχρι… σουβλάκια!

Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τοποθετούμε κάθε πατάτα στο εσωτερικό μιας ξύλινης κουτάλας με βαθούλωμα και κόβουμε κάθετα σε σχήμα ακορντεόν. Τοποθετούμε σε ταψί και μαρινάρουμε με αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 80-90 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Τοποθετούμε κάθε πατάτα στο εσωτερικό μιας ξύλινης κουτάλας με βαθούλωμα και κόβουμε κάθετα σε σχήμα ακορντεόν. Τοποθετούμε σε ταψί και μαρινάρουμε με αρκετό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 80-90 λεπτά.