trifle giotis
clock icon
20'

Trifle κρέμας με σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά

Ένα δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό που παρασκευάζεται εύκολα με Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και μερικά ακόμη υλικά. Για το γαρνίρισμα, το Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ είναι η ιδανική επιλογή.

Βάζoυμε σε κατσαρολάκι 3½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτουμε το Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τους κρόκους και λίγη βανίλια. Βάζουμε το κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η κρέμα και μετά την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μοιράζουμε την κρέμα στα δύο. Στη μισή κρέμα προσθέτουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας Grand Marnier, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα πορτοκαλιού. Μοιράζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού στα ποτήρια, πάνω από την κρέμα.
Στην υπόλοιπη κρέμα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο Grand Marnier και την απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα πορτοκαλιού. Γαρνίρουμε με λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζoυμε σε κατσαρολάκι 3½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα, προσθέτουμε το Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, τους κρόκους και λίγη βανίλια. Βάζουμε το κατσαρόλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Βράζουμε για ένα λεπτό μέχρι να πήξει η κρέμα και μετά την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 2

Μοιράζουμε την κρέμα στα δύο. Στη μισή κρέμα προσθέτουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια.

Βήμα 3

Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, προσθέτουμε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, την υπόλοιπη ζάχαρη και 1 κουταλιά σούπας Grand Marnier, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν και βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να πήξει η σάλτσα πορτοκαλιού. Μοιράζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού στα ποτήρια, πάνω από την κρέμα.

Βήμα 4

Στην υπόλοιπη κρέμα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε το υπόλοιπο Grand Marnier και την απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα πορτοκαλιού. Γαρνίρουμε με λίγο Σιρόπι Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.