tsipoura

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • Για τις τσιπούρες και τα λαχανικά:

  • 2 τσιπούρες 500 γρ.
  • 300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μακρόστενες φέτες
  • 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, κομμένη σε 8 κομμάτια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 5 φέτες
  • 4 κουτ. σούπας bbq sauce
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το μιξ μπαχαρικών:

  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2/3 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2/3 κ.γ. ρίγανη
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 μέτρια σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:

  • ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τσιπούρα BBQ έχετε δοκιμάσει; Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε τις πιο νόστιμες τσιπούρες με λαχανικά. Χρησιμοποιήστε στη συνταγή τα παρακάτω σκεύη και εργαλεία:

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Kuchenprofi Γκριλιέρα Μαντεμένια Βαθιά Κόκκινη 26Χ26Χ3,5cm.

Mastrad Μαντολίνο Σετ 7τεμ.

Mastrad Λαβίδα BBQ Σιλικόνης Μαύρη με Ανοξείδωτη Λαβή 26cm

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Μιξ μπαχαρικών: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά. Μαρινάρουμε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και την ντομάτα με τη μισή bbq sauce, το μισό μείγμα μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο. Τα απλώνουμε
σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10΄. Κάνουμε από 3 κάθετες χαρακιές σε κάθε πλευρά από την τσιπούρα (χωρίς να φτάσουμε στο κόκαλο) και μαρινάρουμε τις τσιπούρες με την υπόλοιπη bbq sauce και το μείγμα μπαχαρικών. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανοίγουμε το γκριλ του φούρνου, βάζουμε τις τσιπούρες σε σχάρα, βάζουμε ένα ταψάκι από κάτω και τις ψήνουμε σε απόσταση 12-15 εκ. από τις αντιστάσεις για 10΄-12΄ από κάθε μεριά μέχρι να καραμελώσει η πέτσα. Στο μεταξύ ψήνουμε σε σχαροτήγανο τα λαχανικά και τα βάζουμε στο ταψάκι κάτω από τις τσιπούρες να κρατηθούν ζεστά.
Σερβίρουμε με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Βήμα 2

Μιξ μπαχαρικών: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά όλα τα μπαχαρικά. Μαρινάρουμε τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και την ντομάτα με τη μισή bbq sauce, το μισό μείγμα μπαχαρικών και λίγο ελαιόλαδο. Τα απλώνουμε
σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10΄. Κάνουμε από 3 κάθετες χαρακιές σε κάθε πλευρά από την τσιπούρα (χωρίς να φτάσουμε στο κόκαλο) και μαρινάρουμε τις τσιπούρες με την υπόλοιπη bbq sauce και το μείγμα μπαχαρικών. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ανοίγουμε το γκριλ του φούρνου, βάζουμε τις τσιπούρες σε σχάρα, βάζουμε ένα ταψάκι από κάτω και τις ψήνουμε σε απόσταση 12-15 εκ. από τις αντιστάσεις για 10΄-12΄ από κάθε μεριά μέχρι να καραμελώσει η πέτσα. Στο μεταξύ ψήνουμε σε σχαροτήγανο τα λαχανικά και τα βάζουμε στο ταψάκι κάτω από τις τσιπούρες να κρατηθούν ζεστά.
Σερβίρουμε με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.