OliveMagazine

Σάντουιτς με τονοσαλάτα

Σάντουιτς με τονοσαλάτα

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την τονοσαλάτα

  • 1 συσκευασία τόνο σε νερό (150γρ.)
  • 1 κουτ. σούπας λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί ή κάππαρη, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας σέλερι ή σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών Flavorits Aegean Flakes
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σύνθεση

  • γαλλική μπαγκέτα ή άλλο ψωμί για σάντουιτς
  • ντομάτα σε φέτες
  • φύλλα μαρούλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στραγγίζετε τον τόνο και τον βάζετε σε ένα μπολ. Τον «θρυμματίζετε» με πιρούνι, έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την τονοσαλάτα, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση, βάζετε φύλλα μαρουλιού και φέτες ντομάτας, γεμίζετε με την τονοσαλάτα και απολαμβάνετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr