tiropita-2-ilika-psi1434
clock icon
30'

Τυρόπιτα με 2 υλικά

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 400γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο, όπως έμενταλ ή γκούντα
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο

Μια πίτα γίνεται ακόμη κι αν δεν έχετε ταλέντο στο άνοιγμα του φύλλου, ακόμη και την τελευταία στιγμή, σε μισή ώρα περίπου, αρκεί να έχετε στην κατάψυξη πάντα μια ζύμη κουρού ή μια σφολιάτα. Να μια καλή ευκαιρία να καθαρίσετε το ψυγείο από τα κομματάκια τυριών που περισεύουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.
Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.
Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.
Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνετε τον πάτο μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ.

Βήμα 2

Απλώνετε το φύλλο κατά μήκος, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν.

Βήμα 3

Μοιράζετε το τυρί πάνω στο φύλλο. Καπακώνετε με τις άκρες και κλείνετε καλά το γείσο.

Βήμα 4

Λαδώνετε την επιφάνεια, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο ή σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή και κρύα σαν σνακ.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή