OliveMagazine

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Μερίδες:14-16
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 120γρ. γάλα
  • 60γρ. κονιάκ
  • 320-350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4γρ. μαγειρική σόδα
  • 5γρ. Flavorits Sweet Twist
  • 80γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170oC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και με το εξάρτημα Κ χτυπάτε για 3-4 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το πρώτο αβγό και μόλις ενσωματωθεί στο μίγμα προσθέτετε το δεύτερο, στη συνέχεια το τρίτο και το τέταρτο. Ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ και μόλις ομογενοποιηθούν στο μίγμα, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το Flavorits Sweet Twist και το τριμμένο αμύγδαλο και ανακατεύετε με πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, κάνοντας απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα τσέρκι 26-28 εκ. και το αλευρώνετε. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και βάζετε το φλουρί, το οποίο το έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε τη βασιλόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά ή έως ότου βυθίζετε ένα μαχαίρι στη μέση και η λάμα του να βγαίνει καθαρή.

Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια την πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr