OliveMagazine

Η vegan μαγειρίτσα του Άκη

Η vegan μαγειρίτσα του Άκη

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άγρια μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1500 ml νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • φέτες λεμόνι
  • παξιμάδια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν και να χάσουν τον όγκο τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστούν τα 2/3 του.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κόβουμε το μαρούλι σε φέτες πάχους 2 εκ., ψιλοκόβουμε τον άνηθο και κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, άνηθο ψιλοκομμένο, φέτες λεμονιού και παξιμάδια.

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και απλά μανιτάρια αντί για άγρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο