OliveMagazine

Vegan χριστουγεννιάτικο κέικ

Vegan χριστουγεννιάτικο κέικ

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 160γρ. αλεύρι Ζέας
  • 80γρ. αλεύρι φαγόπυρο (Μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι ζεας)
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψητή κολοκύθα
  • 1 μπανάνα
  • 4 κουτ.σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας σπόροι chia σε 8 κουτ. σούπας νερό
  • 110γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτ.σούπας ταχίνι ολικής
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά σκόνη
  • κουβερτούρα σε σταγόνες
  • σταφίδες κορινθιακές
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε τα δύο «αβγά» τσία: Βάζετε σε μπολάκι το νερό και την τσία. Αφήνετε στην άκρη να πήξει για 10 λεπτά.

Ενώνετε τα στερεά σε μπόλ και ανακατεύουμε.

Στο μπλέντερ βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα μπαχαρικά, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε.

Με αβγοκόφτη ενώνετε την μπανάνα με το βούτυρο ώσπου να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μίγμα της κολοκύθας μαζί με τα «αβγά» τσία. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώσπου να ενωθούν καλά.

Προσθέτετε σταγόνες κουβερτούρα και σταφίδες κορινθιακές. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.

Λαδώνετε ένα ταψί για κέικ και ρίχνετε το μίγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά με μία ώρα. Στην μισή ώρα καλύπτετε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η άνω επιφάνεια.

Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr